• Lenhovdavägen 4, 364 95 Älghult
  • anettesblommor@telia.com
  • Butiken är stängd fram till den 20 augusti

Välkommen till butiken


Vår butik är inte stor men innehållet blomstrar. Vi får snittblommor och krukväxter med kvalité tre gånger i veckan och vårt sortiment med krukor och tillbehör är väl utvalt. Vi hjälper er med det mesta i blomväg som till begravningar, bröllop, födelsedagar, gå bort-blomma och det som ska pryda ditt hem . Vi har även presentartiklar i en stil som harmonierar bland våra blommor .

Arrangemang

Varje säsong har sin tid och sina blommor och även arrangemangen. Många av våra arrangemang är säsongsbetonade. Ett Arrangemang är en uppskattad present.


Begravningsblommor

Vi jobbar mycket med begravningsbinderier dels för att vi har egen begravningsbyrå. Tiden vid en begravning är blommorna en viktig del. De ger ögonen något att vila på, de ger ett minne från stunden och de binder ihop begravningsakten till en fin stund, trots att det är tungt att ta avsked.

Vi hjälper Er med alla olika sorters binderier. Kistdekorationen eller urndekorationen som smyckar kistan eller urnan. Begravningsdekorationen som kan vara låg eller hög. Begravningsbuketten som kan vara liggande eller stående. Formbinderier, som det kärleksfulla hjärtat, som kan formas som öppet eller fyllt i olika storlekar och så kransen ” Symbolen för evigheten ”. Till avskedet är det skönt att lägga en enkel blomma många gånger säger vi en handros men det kan vara vilken blomma som helst vanligt är en röd ros kanske för att den uttrycker så mycket.

Du kan beställa binderier hos oss och ta med till en begravning vi levererar annars till närliggande kyrkor runt Älghult som t ex Fagerhult, Kråksmåla, Hälleberga och Lenhovda.


Bröllop

Brudbuketten – Alltid spännande och pirrigt att få vara delaktig i. Att få jobba fram en helhet till ett bröllop med bordsdekorationer, bukett, tärnbukett, corsage och andra utsmyckningar hjälper vi till med.


Krukväxter

Växter är ett måste och sköter vi dem väl så blir de som sina ”barn”. Växterna är de som syns mest i vår butik allt ifrån gröna växter, traditionella som lite ovanliga , blommande växter, säsongsväxter och sommartid fylls vårt uterum med sommarplantor.

Välkommen in till oss!